El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Somdinou Negre 2011, D.O. Terra Alta

Any: 2011, Alcohol: 13,5%

Nova incorporació a l’ampli catàleg de vins del Celler Cooperatiu de Gandesa amb el Somdinou negre.

Aquest celler cooperatiu, situat a la capital de la comarca de Terra Alta, està format per uns 450 socis i compta amb una extensió de vinya de més de 1.000 hectàrees.

La D.O. Terra Alta es caracteritza pel seu clima mediterrani, amb una escassa pluviometria i amb estius càlids i secs, així com hiverns freds, quelcom molt apropiat per al conreu de la vinya.

Elaborat amb la varietat samsó (la més plantada al món), el celler ofereix al consumidor un monovarietal de vinyes velles (més de 75 anys) a un preu més que raonable.

Fugint de vins extremadament carnosos i tànics, aquest samsó crida l’atenció pel seu color vermell cirera intens i per la seva expressivitat en nas, però on realment marca la diferència i destaca, és en la seva elegància, sedositat i finura en boca.

Predominen els aromes de fruita vermella, no excessivament madura, notes balsàmiques i records de sotabosc.

Equilibrat i golós, els seus tanins madurs i el seu cos mig fan que aquest vi sigui adequat per a un gran ventall de plats, com arrossos, carns i un plat tant nostre i de temporada com els calçots.

Necessitem un vi d’aquestes característiques, textura delicada i golositat per harmonitzar amb la textura i el sabor dels calçots sense oblidar el seu acompanyament: la salsa que demana una certa tanicitat per netejar el paladar.

Servit a uns 16ºC, aquest vi mostra tot el seu potencial.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar