El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Rosat d’en Blanch 2013. DO Alella

L’Oriol Artigues és un jove enòleg, nascut a Vilassar, que actualment combina la docència amb el seu projecte personal d’elaborar vi per primera vegada a la D.O. Alella. El Rosat d’en Blanch està elaborat amb un cupatge de 70% de Pansa Rosada i un 30% de Malvasia, plantades al terme municipal d’Alella.

Sense una certificació ecològica per al moment, les vinyes estan conduïdes de manera totalment respectuosa amb el medi ambient, sense adobs ni pesticides químics, només d’orígens orgànic i mineral.

Sota la seva filosofia d’elaboració, l’Oriol només utilitza el sulfurós (els famosos sulfits) en la quantitat més mínima en el moment de l’embotellament, i no en diferents moments de l’elaboració com és habitual. Inclús, per tal de transmetre l’autenticitat i caràcter de la zona i de la terra als seus vins, els tipus de llevats utilitzats per a la fermentació són autòctons.

D’aquest rosat de pell de ceba, d’aquesta primera collita només s’han embotellat 650 ampolles.

El seu aspecte fràgil, color pell de ceba delicat ens enganya amb el que trobem en boca: tenim un vi amb volum, una acidesa marcada i alhora equilibrada. Els cítrics en són els principals protagonistes, tant en nas com en boca, encara que uns petits records de fruits vermells també en són presents i ens recorden que estem tastant un rosat.

De marcada personalitat en boca, llarg i persistent, la tipicitat de les varietats i la zona es reflecteixen en aquest rosat: notes minerals, fins i tot sensacions terroses. Persistent en boca estem davant d’un rosat a tenir molt en compte ara i en properes collites així com d’altres projectes de l’Oriol.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar