El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Marqués d’Alella. Pansa rosada 2013. D.O. ALELLA

Any: 2013, Alcohol: 12,5%

En el món del vi també hi ha tendències i modes i una de les darreres és elaborar vins rosats a l’estil “provençà” o com en dirien els americans “blush”.

Són rosats que sempre els havíem definit com a pell de ceba, amb poca intensitat de color i predomini de tons ataronjats. Es podria dir que temps enrere no eren rosats que cridessin l’atenció a la vista més aviat, en el
nostre subconscient, havíem relacionat aquest color amb tons indicatius d’oxidació i envelliment.

Doncs, elaborar un rosat d’aquestes característiques és el que demanda el mercat i Marqués d’Alella n’ha aprofitat l’ocasió per elaborar-ne un amb una varietat tan nostra com desconeguda i escassa: la Pansa Rosada.

En nas una mescla d’aromes pròpies de negres (notes maduixes i gerds) i de blancs (flors blanques, cítrics, fruita tropical…) que es mostren de manera subtil, elegant, sense presses… en boca torna a sorprendre, fresc i viu, gràcies a la mínima presència de carbònic i a la seva acidesa, però alhora ens deixa el paladar amb una sensació de cremositat i d’una agradable persistència.

Què millor que esperar la desitjada primavera amb una copa de pansa rosada mentre fem un bon aperitiu, ens mengem un arròs, un peix o simplement fem una copa de vi amb una bona companyia.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar