El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Llàgrimes de tardor Blanc 2010. D.O. Terra Alta

Any: 2010, Alcohol: 13%

No és la primera vegada que parlem d’alguns dels vins que elabora la Cooperativa Agrícola de Sant Josep, a Bot, però sí des de l’òptica de com un únic vi diu i reflecteix tantes coses…

Amb aquest blanc monovarietal de Garnatxa, la cooperativa s’ha fet lloc, merescudament, entre els vins blancs de nivell i, a més, elaborat en una cooperativa. La reflexió ve lligada al fet que fa un temps, no gaire llunyà, pensar en una cooperativa de vins era pensar en vins a doll i senzills. I l’altre detall és l’etiqueta que li atorga el Consell Regulador de la Terra Alta: “Un Terra Alta Garnatxa Blanca 100 x 100”, que el consumidor pot apreciar sota la contraetiqueta. Aquesta menció només l’atorga el Consell Regulador a aquells vins monovarietals de Garnatxa, i amb una qualitat sensorial, d’un mínim de 8 sobre 10, prèvia cata realitzada per un panell de tast.

Blanc del 2010?. Sí, un blanc de guarda, i és que la seva fermentació en barriques noves de roure francès, i la seva posterior criança durant 8 mesos, fan aconsellable el seu consum d’entre el 3er i 5é any, per tant obrim la ment i oblidem que els vins blancs es consumeixen joves…

És un vi inquietant i misteriós, enamora al profà i sedueix a l’expert, manté fruita i frescor de les garnatxes joves i mostra la contundència i complexitat dels blancs en barrica.

Cítrics madurs, fruites tropicals, balsàmics, fruits secs, vainilles, fum, torrats… complexitat en nas, és un seductor i provocador.

En boca, elegància i seriositat, on tenim volum i frescor a part iguals que gaudirem al màxim a una temperatura de 10ºC.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar