El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Les Sorts Jove 2013 D.O. MONTSANT

Any: 2013, Alcohol: 13,5%

El celler del Masroig, a la D.O. Montsant, estrena imatge i anyada, la 2013, el cupatge escollit han estat les varietats locals Garnatxa, Samsó i la internacional Syrah.

La nova imatge, amb una etiqueta simple, neta i elegant, sembla ser un fidel reflex del seu contingut, un vi sincer i honest, sense embolcalls, on totes les seves virtuts es mostren a l’instant, sense esperes, ni sorpreses, en diríem ”tal com raja”. Tot i ser poc habitual a la zona, s’ha elaborat per Maceració Carbònica, més típica de zones com la Ribera del Duero, Rioja o França, per elaborar el Beaujolais Noveau. El vins elaborats per aquest mètode provenen de la fermentació de raïms sencers, sense trepitjar ni premsar en una atmosfera saturada de carbònic.

Un nas intens i agradable de fruita vermella i negra madura, fragant i perfumat amb tocs làctics i sensacions balsàmiques ens avancen el que trobarem en boca. Una entrada amable, un pas per boca discret i honest, on l’acidesa fresca el fa un vi alegre i viu, amb uns tanins polits i agradables que el fan sedós, en el que destaca la fruita en boca i un postgust no excessivament llarg, fent així d’aquest vi l’adequat per prendre lleugerament fred (14ºC) i amb multitud d’àpats, o per què no, només pel plaer de prendre una copa de vi.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar