El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Eòlic 2013. D.O. Penedès

Any: 2013, Alcohol: 12,5%

Eòlic és el darrer vi dels enòlegs Eloi Milà i Josep Montserrat, després d’estrenar el seu projecte en comú, Àrid Vins amb el que fou el seu primer vi també anomenat Àrid al Priorat.

Joves i Emprenedors, amb coneixements i experiència, tenen molt clar el que volen i saben com fer-ho: oferir vins de qualitat destinats al consumidor final, per gaudir, amb una ajustada relació qualitat preu.

No han fet inversions en un celler però en canvi controlen tot el procés des del principi al final i, elaborar d’aquesta manera, també permet mobilitat, així que aquest cop per elaborar el seu primer vi blanc han escollit el Penedès.

En un primer moment sobta que la Sauvignon Blanc hagi estat la varietat escollida per elaborar aquest blanc del que només s’han fet poc més de 4000 ampolles, en un moment on sembla que tenim més tirada per varietats tradicionals i autòctones.

Es quan tenim el vi a la copa quan ens adonem de que l’elecció i, òbviament, el resultat no ha pogut estar millor: aromes primaris intensos que ens traslladen a un Prat florit en plena pri- mavera, aromes de gespa, flor blanca com el gessamí, notes herbàcies, espàrrecs de marge, fusta de boix i espècies com el cardamom, el fan complex i expressiu.

En boca, una bona estructura, una acidesa marcada i sempre refrescant fan que la seva persistència sigui agradable i inclús buscada: en volem més!, per tant objectiu aconseguit.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar