El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Albert de Vilarnau. Fermentat en barrica. Gran Reserva 2007

Any: 2007, Alcohol: 12%

Les Caves Vilarnau, situades des de principis dels ’90 al barri d’Espiells de Sant Sadurní d’Anoia, compten amb una gamma extensa tant en caves com en vi i també n’elaboren d’exclusius com en són els coneguts com Albert de Vilarnau.

L’”Albert de Vilarnau” està elaborat amb 50% de raïm Chardonnay, 30% de Macabeu i 20% de Parellada, amb un cupatge escollit per elaborar un cava singular i exclusiu. El Chardonnay, que prové de most flor, passa a fermentar en barriques noves de roure francès d’Allier per després fer un bâtonnage de 3 mesos que no és res més que remoure les mares del vi per que aquestes aportin estructura, aromes i cremositat al conjunt, que lògicament veurem traslladat al resultat final d’aquest cava. La seva criança és com a mínim de 36 mesos i tant l’aclariment com el degorjat es fan de manera manual.

A la copa el seu color groc palla intens i reflexes daurats en delaten el seu origen, el rosari i la bombolla petita i persistent ens avança sensacions positives. Els aromes terciaris en són els protagonistes: torrats, notes de pastisseria, records de poma al forn juntament amb una fruita blanca ben madura, mel, vainilles i records cítrics, però on veritablement destaca aquest cava és en boca. Un carbònic integrat, cremós, ens fa percebre una textura untuosa i un pas per boca ample on l’acidesa aporta nervi i frescor al conjunt. La complexitat aromàtica es traslla- da a la boca, aromes intensos es mesclen amb textures i llargues sen- sacions.

Llarg i complex, és un cava altament gastronòmic que es fa gran acompanyant grans plats, plats elaborats i plats complexes.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar