El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Wine Categories: Chardonnay

Albert de Vilarnau. Fermentat en barrica. Gran Reserva 2007

Les Caves Vilarnau, situades des de principis dels ’90 al barri d’Espiells de Sant Sadurní d’Anoia, compten amb una gamma extensa tant en caves com en vi i també n’elaboren d’exclusius com en són els coneguts com Albert de Vilarnau.

L’”Albert de Vilarnau” està elaborat amb 50% de raïm Chardonnay, 30% de Macabeu i 20% de Parellada, amb un cupatge escollit per elaborar un cava singular i exclusiu. El Chardonnay, que prové de most flor, passa a fermentar en barriques noves de roure francès d’Allier per després fer un bâtonnage de 3 mesos que no és res més que remoure les mares del vi per que aquestes aportin estructura, aromes i cremositat al conjunt, que lògicament veurem traslladat al resultat final d’aquest cava. La seva criança és com a mínim de 36 mesos i tant l’aclariment com el degorjat es fan de manera manual.

A la copa el seu color groc palla intens i reflexes daurats en delaten el seu origen, el rosari i la bombolla petita i persistent ens avança sensacions positives. Els aromes terciaris en són els protagonistes: torrats, notes de pastisseria, records de poma al forn juntament amb una fruita blanca ben madura, mel, vainilles i records cítrics, però on veritablement destaca aquest cava és en boca. Un carbònic integrat, cremós, ens fa percebre una textura untuosa i un pas per boca ample on l’acidesa aporta nervi i frescor al conjunt. La complexitat aromàtica es traslla- da a la boca, aromes intensos es mesclen amb textures i llargues sen- sacions.

Llarg i complex, és un cava altament gastronòmic que es fa gran acompanyant grans plats, plats elaborats i plats complexes.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar

Phlox 2012. Siurana Empordà. Sense D.O.

És a Siurana d’Empordà on es troba Vins de Taller, un celler amb només 4 ha. de vinya conreades de manera ecològica però amb una gran diversitat de varietats.

El seu vi blanc Phlox és el reflex del treball i filosofia del celler (creat al 2002), innovació, experimentació, i recerca en serien els adjectius escollits tant per definir el celler com per descriure aquest vi blanc.

Les varietats escollides per aquest original cupatge en son la Rousanne, la Marsane i la per tots coneguda, Chardonnay, aquesta última només present amb menys d’un 10%.

Les aromes de fruita de carn blanca com poma i pera, albercoc, records de préssec, cítrics i flors blanques son les principals aromes que destaquen en nas.

En boca el trobem àgil i viu gràcies a una acidesa equilibrada, sedós i melós en el seu pas per boca, i amb un post gust llarg i agradable el fan molt recomanable amb una gran varietat de plats, des d’entrants, aperitius, amanides, així com arrossos, marisc i peix.

Per a consumidors inquiets que vulguin tastar un vi de l’Empordà poc habitual.

De la collita 2012 només s’han embotellat poc més de 7.000 ampolles.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar