El Celler del Mar

Facebook
Twitter
Instagram

Wine Categories: Cabernet Sauvignon

Plana d’en Fonoll 2013. DO Catalunya

En Plana d’en Fonoll està elaborat per la cooperativa agrària de Sant Josep, ubicada a Bot, i en aquest cas el vi està acollit a la D.O. Catalunya. Per elaborar-lo, com ja és habitual, en varien el cupatge cada any en funció de com ha estat la collita de cadascuna de les varietats.

En el cas de la collita 2013, s’ha escollit un 76% de Cabernet Sauvignon i la Syrah en un 24%, sempre per mantenir-se fidel a l’estil i esperit d’aquest vi i, a més, per afegir complexitat i per tal de desmarcar-se del que seria un vi estrictament jove, aproximadament un 10% del vi ha estat prèviament en bótes de roure.

El gran èxit d’aquest vi, així com de tots els que elabora la cooperativa, és el seu caràcter, la qualitat i allò que tant ens agrada, una més que ajustada relació qualitat-preu.

Un vi fruitós en nas, amb predomini de les fruites negre i espècies de la Cabernet amb el complement del tocs de la Syrah, records florals i balsàmics.

El volum que notem en boca contrasta amb uns tanins amables i un final no excessivament llarg, que el fan agradable per al gran conjunt de consumidors i per a un munt de situacions. Des del celler se’ns recomana el seu consum a 14º i ens garanteixen una evolució positiva fins a 3 anys després del seu embotellat.

Gemma Ferran Pinel
Enòloga i Somelier Celler del Mar